Sunt necesare activitati pentru copii menite să îmbunătățească îndemânarea și curiozitatea.

La solicitarea băiețelului meu, 5 ani și 8 luni, am început să construim avioane de hârtie. A venit rândul lui să îndoaie foi, să împăture la dungă, să răsucească și chiar să taie hârtie cu foarfeca. Și atunci am rămas surprins să constat cu câtă stângăcie lucrează.

Calculatorul și tableta, pe care le manevrează cu ușurință, produc această întârziere în dezvoltarea abilităților fine. Mai mult, constat că lipsește răbdarea, curiozitatea, capacitatea de a folosi instrumente variate, coordonarea dintre ochi și mână, respectarea limitelor și înțelegerea faptului că o eroare generează în consecință neplăceri viitoare.

Toate aceste activități pentru copii pe care vi le propun obligă copilul să își amelioreze abilitățile motorii fine, îl extrag din fața calculatorului și îi oferă o alternativă foarte bună. Mai mult, părintele intervine și sprijină eforturile acestuia, observă evoluția lui și, la final, se bucură împreună de machete 3D incredibile.

Jucăriile 3D, cărțile de colorat Mandala, activitățile în sine de realizare a jucăriilor din carton sunt apreciate de copii și adulți.

Succes!