Internship ospatar

PROGRAMA DE PREGĂTIRE internship ospatar

Durata 

Internship ospatar se desfășoară pe durata de 3 luni (12 săptămâni), de preferat. Poate fi organizat și pe peiroadă de 1 sau 2 luni.

Etape

  1. Contractul de internship – model și întocmire: JASCOP
  2. Desemnarea instructorului din partea firmei. Fișă de post actualizată + decizie de numire: modele și întocmire: JASCOP,
  3. Fișa de internship: model și întocmire: JASCOP,
  4. Fișa de evaluare pe parcurs și finală: model și întocmire JASCOP,
  5. Certificatul de internship tradus în 5 limbi: model și întocmire: JASCOP.

Activitatea internului. Internul este primit la locul de muncă și este învățat și îndrumat pentru a cunoaște meseria.

Programa teoretico-practicăOspatar / barman

Felicitări pentru că ai ales să efectuezi una dintre cele mai importante, provocatoare și frumoase meserii. Ca ospătar, vei stabili calitatea localului și vei avea un impact direct asupra experienței fiecărui oaspete. Vei determina modul în care fiecare oaspete se simte binevenit, apreciat și bine îngrijit.

Prin acest program vă vom oferi pregătirea de care aveți nevoie pentru a avea succes. Suntem încântați că putem să îți transmitem modul în care serviciile prietenoase, dar profesioniste crează satisfacție superioară oaspeților. Standardele înalte pot fi menținute numai prin oameni buni, ca tine, care împărtășesc valorile ospitalității și doresc să execute corect tot ceea ce trebuie pentru oaspeți, în fiecare zi.

Ca ospătar, este esențial să menții permanent o atitudine energetică, prietenoasă și grijulie. Este responsabilitatea ta să vezi că fiecare oaspete este făcut să se simtă special și se bucură de atmosfera localului, de mâncăruri și băuturi excelente.

Instruirea

Instruirea teoretică a fost stabilită pentru a te ajuta în efortul tău de a oferi aceste calități oaspeților. Împreună cu instruirea practică pe care o vei primi, ne asigurăm că vei beneficia de întreaga noastră preocupare și implicare ca să devii un profesionist apreciat și recunoscut.

Vei fi încântat de competențele, abilitățile și cunoștințele pe care ți le formezi. Depinde doar de tine cât de repede și cât de sus îți dorești să ajungi în industria ospitalității.

Programa de instruire cuprinde teme care asigură succesul pentru toate operațiunile efectuate în succesiunea de servire:

  1. Primirea și salutul oaspeților
  2. Conducerea și așezarea oaspeților la mese
  3. Prezentarea meniului
  4. Luați comenzi pentru băuturi și mâncare
  5. Plasați comenzile la bar și bucătărie
  6. Serviți întâi băuturile și apoi mâncarea
  7. Prezentați bonul de masă și încasați plata
  8. Conduceți oaspeții la plecare.

Temele principale de instruire teoretico-practică pentru internship ospatar

  1. Măsurile de protecția muncii / prevenirea și stingerea incendiilor pentru siguranța personală, a colectivului și a oaspeților. Măsuri de prim ajutor – JASCOP
  2. Aplicarea conceptelor de bază în contabilitate – JASCOP
  3. Comunicare eficientă și profesionistă cu colegii și oaspeții (expresia feței, gesturi, postura corpului, contact vizual, contact corporal, comunicarea nonverbala, ținuta) – JASCOP
  4. Igiena personală și a localului (principii și reguli privind igiena și curățenia) – JASCOP
  5. Siguranța alimentului (contaminanți, alergeni) și managementul risipei – JASCOP
  6. Echipamentul pentru bar și restaurant.
  7. Mânuirea veselei, a tacâmurilor și a paharelor – Mis-en-scene și Mis-en-place.
  8. Cunoașterea meniului – ofertă și detalii privind prepararea.
  9. Managementul și servirea băuturilor.
  10. Servirea în restaurante.

11. Tehnici de vânzare.