Jucării 3D

Context pentru a construi jucării 3D.

From Master Student to Master Employee

De la un elev eminent la un profesionist eminent

Ca să fie competitivi și de succes pe piața de muncă de astăzi, copiii trebuie să învețe cum să-și extindă continuu cunoștințele, abilitățile și competențele (capacitatea de a îndeplini sarcini care sunt apreciate de profesori sau angajatori) și să le poată aplica la școală sau la locul de muncă.

Pentru a realiza acest lucru vă propun activități în casă, senzoriale, practice, prietenoase cu familia (copiii și părinții sunt implicați). *alege din partea stângă categoria de produse: Creații de hârtie și carton.

Activitățile replică la scară redusă solicitări similare profesioniștilor, copilul este pus în situații inedite, pentru a construi jucării din carton acesta fiind nevoit:
– să planifice activități și să fie extrem de ordonat, disciplinat și meticulos;
– să gestioneze resurse materiale suficiente, dar unele limitate;
– să verifice și să reverifice înainte de a lua decizii de acțiune;
– să gândească și să anticipe;
– să își asume riscuri și să fie responsabili;
– să își formeze un sistem de analiză, evaluare și acțiune;
– să își dezvolte coordonarea dintre ochi și mână;
– să ofere atenție sporită la detalii, pentru realizări cu adevărat spectaculoase;
– să fie perspicace, creativ și inovator;
– să folosească abilități motrice fine (utilizarea mâinilor – încheieturi și degete), atât de necesare pentru activitățile cotidiene;
– să cunoască și să folosească corect instrumente de lucru;
– să învețe și să înțeleagă lucruri complet noi, din domenii variate;
– să își cultive răbdarea, interesul, curiozitatea și perseverența;
– să gestioneze situațiile stresante;
– să solicite ajutorul (lucru în echip) fratelui / surorii sau a părintelui.

În același timp, nu vor fi departe de tehnologie pe care o vor folosi ca pe un instrument eficient pentru învățare, fiind puși în situația de a coordona simultan o prezentare online, echipamente și ustensile diverse.

Activitatea este solicitantă intelectual, necesită timp pentru finalizare, dar îi promite copilului satisfacția propriei jucării 3D, incredibile.

*alege din partea stângă categoria de produse: Creații de hârtie și carton.

Prin prisma activității mele profesionale în resurse umane și a experienței dobândite pot să afirm, cu toată convingerea, că:
– succesul profesional vine mai ales din atitudine și competențe profesionale;
– școala este importantă, iar calitatea educației este esențială pentru succes, dar este la fel de important să dezvoltăm copiilor competențe de bază.

Ca părinți, ne bazăm adesea pe tehnologie pentru menținerea copiilor ocupați, iar acum o foarte mare parte dintre aceștia dețin sau au acces la un dispozitiv inteligent. Deși nu ne dorim, dar nici nu recunoaștem, refugiul acestora spre tehnologie ne asigură momente de relaxare de care ne bucurăm, creditând astfel o concesie care dezavantajează copilul.

Suntem avertizați pe multiple căi că prea mult timp petrecut online de către copii poate avea un efect negativ asupra sănătății emoționale sau sociale a acestora. Dar se pare că este chiar mai grav pentru mâinile lor. Un profesor remarcă faptul că tendința de utilizare a dispozitivelor digitale are un impact catastrofal asupra viitorilor studenți la medicină, întrucât un număr din ce în ce mai mare de chirurgi în pregătire nu au dexteritatea necesară pentru operațiile pacienților.

Așadar, vă propun să îi ajutați pe copii să se dezvolte armonios și vă rog să vă suflecați mânecile cămășilor sau bluzelor și să vă blocați în fiecare zi într-o joacă modernă, de construcție, efectuând o activitate care va fi autorăsplătită prin rezultatul ei. Vezi și cărți de colorat Mandala.