Exista persoane care reusesc sa se descurce in aproape orice situatie, care au mai multe succese, care se gandesc, in caz de esec ca data viitoare vor reusi, care descopera in primul rand aspectul pozitiv al lucrurilor.

Care sunt factorii determinanti in aceste cazuri? Cercetarile de specialitate au stabilit ca, la egalitate cu alti factori (competenta, reglaj motivational optim), persoanele descrise sunt caracterizate si de o atitudine profunda numita optimism, atitudine ce le permite abordarea evenimentelor si dificultatilor cu mai multa incredere si siguranta, cu o puternica hotarare de a merge inainte.

O fire optimista este o persoana dinamica, activa, cu satisfactii, dar si cu aspiratii, convinsa ca viata merita sa fie traita, capabila sa transmita si celor din jur o senzatie de soliditate si incredere.

Aceasta atitudine pozitiva contribuie la obtinerea succesului, care la randul sau pregateste succesele viitoare.

Optimismul managerial genereaza conditii prielnice la locul de munca, increderea angajatilor si colaboratorilor, succesul in cadrul negocierilor comerciale, succesul general al intreprinderii.

Desi publicatiile mass – media cauta optimismul numai in randul tinerilor, trebuie neglijate celelalte persoane, de alte varste, disponibile de a ocupa un post de conducere care poseda si o bogata experienta profesionala si mai ales in munca cu oamenii, munca ce capata un caracter primordial in relatiile din cadrul intreprinderii dar si rezultate din interactiunea intreprindere si mediul extern acestea.

Descarcă programul.