Factorul Av = AUTOINVINOVATIRE

5-12 puncte

Punctajul realizat evidentiaza nu numai tendinta pe care o aveti de a-i invinovatii pe altii de propriile esecuri, dar si neputinta de a va impaca cu trecutul. De multe ori propria vina, ca si autoinvinovatire vi se pare a fi punctul de vedere de unde emiteti judecati de valoare atat de severe asupra lumii si a celor din jur. Ori cat de mare si reala ar putea fi importanta perceptelor de morala si de religie, ar trebui sa manifestati o mai mare deschidere si intelegere fata de semenii Dvs. Apropiati-va o astfel de atitudine controlandu-va manifestarile.

13-18 puncte

Atitudinea Dvs. fata de vinovatie de momentele de autoinvinovatire si de complexele de vinovatie este complet neutra si obiectiva. Inainte de a invinovatii pe cineva considerati ca este bine sa va faceti o imagine de ansamblu asupra situatiei. Pastrati-va acest mod de a gandi, caci este corect.

19- 25 puncte

Categoric nu puteti candida la pozitia de stalp al moralitatii. Considerati cu precadere ca fiecare ar trebui sa decida ce inseamna pentru el ordinea si dreptatea, precum si caror valori sa se subordoneze. In linii mari nu gresiti, dar un astfel de punct de vedere poale ascunde germeni de anarhie. Cu cat sunteti mai aproape de punctajul maxim, cu atat tendinta aceasta este mai puternica.

Descarcă programul.